Wat is BDSM?

Wat is BDSM?

De letters van BDSM staan voor: Bondage, Discipline, Sadisme en Masochisme. Deze erotische vormen, gedragingen en gevoelens maken het mogelijk om te genieten van onderdanigheid, pijn, het toebrengen van pijn, macht, controle en dominantie. BDSM is een seksuele expressie van de eerder genoemde seksuele gedragingen en gevoelens. BDSM is dus in principe een overkoepelende term van allerlei soorten erotische fantasieën en verlangens. Dit maakt het mogelijk om als geïnteresseerde of als gevorderden je diep gekoesterde fantasie uit te laten komen. Alle facetten zoals onderdanigheid, rollenspellen, dominantie, pijn en ongemak kunnen tijdens een BDSM spel beleefd worden. Ontdek meer over al het moois wat BDSM en de gerelateerde onderwerpen te bieden hebben in onze online BDSM gids.

Populariteit van BDSM

Grote kans dat je interesse in BDSM is aangewakkerd door de film serie Fifty Shades of Grey, deze film gaf een inkijkje bij een BDSM liefhebber. Dit heeft zeker bijgedragen aan de immense populariteit van BDSM en dat veel mensen toch willen experimenteren met de verschillende onderdelen van BDSM. De film serie die miljoenen mensen naar de bioscoop bracht heeft de deur naar algemene acceptatie van BDSM meer geopend.

Hoofdonderdelen van BDSM

Bondage, discipline, sadisme en masochisme zijn de hoofdonderdelen van BDSM. Andere seksuele vormen, rolverdelingen en gedragingen vallen ook onder BDSM, maar zijn varianten van de hoofdonderdelen. Deze worden later op deze pagina beschreven. Om je een beetje inzicht te geven in de hoofdonderdelen van BDSM. Zullen wij deze per onderdeel even kort uitlichten. Meer informatie over het betreffende onderwerp vind je via de link in de tekst.

Bondage

Bondage is een onschuldige manier om kennis te maken met onderdanigheid en dominantie. Het gevoel van macht en controle is erg opwindend. Ook voor het slachtoffer is er veel genot te beleven aan deze erotische vorm. Uiteraard kan bondage ook beoefend worden door meer gevorderden BDSM’ers. Je hoeft hiervoor geen dure bondage speeltjes voor aan te schaffen, zo kunnen je kousen een oud t-shirt al gehanteerd worden om je partner vast te binden. Het afnemen van de bewegingsvrijheid en het onderdanige en/of dominante gevoel maakt het mogelijk om maximaal te genieten van een spannend bondage spel. Wil je meer weten over bondage? Lees dan onze speciale bondage informatie pagina.

Discipline

Bij discipline speelt vooral de gehoorzaamheid een rol. Hoe ver ga je met het opvolgen van bevelen en regels? Bij discipline spelen weer de onderdanigheid en dominantie een rol. De sub (submissive) is overgeleverd aan de wensen en eisen van de dom (dominant). Deze rolverdeling maakt het mogelijk om allerlei soorten macht spelletjes te spelen. Wil je meer te weten komen over de verschillende varianten van discipline? Op onze discipline pagina vind je handige informatie en tips.

Sadisme

De sadist is degene in charge en bepaald in welke mate jij pijn ervaart. Sadisme gaat gepaard met het toebrengen van mentale en fysieke pijn en/of ongemak bij de sub. De grenzen zullen bepaald worden door de sadist, hierbij dient wel elke sadist natuurlijk de gezondheid en grens van de submissive in de gaten te houden. Bespreek bij sadiste spelletjes een duidelijk stopwoord of stopteken af. De opwinding en sensatie die een sadistisch spel te weeg brengt is erg opwindend. Wil je meer weten over sadisme? Bekijk de pagina gericht op belangrijke informatie over sadisme.

Masochisme

In tegenstelling tot sadisme, is masochist overgeleverd aan de eisen en wensen van de sadist. Een masochist haalt zijn of haar erotisch genot uit het leiden van pijn en/of ongemak. Dit werkt zeer lustopwekkend en hoe meer een masochist gestraft wordt, hoe meer plezier hij of zij beleeft. De pijngrens zal dan ook vrij hoog liggen van elke masochist. Natuurlijk zijn hier ook minder extreme spelvarianten te bedenken waar masochisme naar voren komt. Ontdek meer informatie, inspiratie en ideeën op onze masochisme pagina.

Andere vormen van BDSM

Naast de hoofdonderdelen van BDSM, zijn er ook een aantal rolverdelingen die tevens belangrijk zijn om te benoemen. Deze vallen in principe onder de overkoepelende termen van BDSM, maar dienen toch nog even los benoemt te worden om je hier ook nog over te informeren.

Onderdanigheid

De onderdanige rol kan niet alleen erg spannend zijn, maar werkt vaak ook zeer lustopwekkend. Het gevoel van onderdanigheid en het loslaten van de controle over de situatie brengt het grootste genot voor een onderdanige (submissive). Er zijn vele verschillende BDSM spelletjes te vinden die de rol van onderdanigheid stimuleren. Bondage, discipline en masochisme zijn variaties waar onderdanigheid goed naar voren komen. Je zal wel je grens moeten opzoeken want de onderdanige is vaak overgeleverd aan de wensen en grillen van de dom. Wil je meer te weten komen over onderdanigheid? Lees meer hierover op onze onderdanigheid pagina.

Dominantie

De dominante rol biedt je de controle en macht waarvan je alleen maar kunt dromen. Je sub is compleet overgeleverd aan de opdrachten, eisen en wensen die jij van hem of haar stelt. In elke BDSM-relatie is een onderdanige en dominante partij. Dominantie is vooral voor sadisten een perfecte rol waar ze hun seksuele gevoelens op kunnen botvieren. Er zijn ontelbare BDSM fantasieën en spelletjes te bedenken waar dominantie en onderdanigheid maximaal beleefd kunnen worden. Er hangt wel wat verantwoordelijkheid aan de rol van de dom, jij bent namelijk verantwoordelijk voor de gezondheid van je sub. Maak hier dus duidelijke afspraken en bespreek een stopwoord of stopteken. Lees meer over dominantie op onze dominantie pagina.

Fetish

Het uit laten komen van je fetish is gelukkig steeds vaker mogelijk. Door dit bespreekbaar te maken bij je partner zal je merken dat je partner vast bereid is om je fetish uit te laten komen. Al zijn hier natuurlijk ook grenzen aan. Onschuldige fetisjen zoals voeten fetish, teen fetish, leer fetish zijn algemeen bekend. Maar in de wereld van BDSM zien wij steeds meer unieke fetisjen verschijnen. Deze fetisjen gaan zover dat er zelfs erotisch genot beleefd kan worden door het likken en zuigen aan de neus, poep en plasseks of het opwindend vinden om toe te kijken hoe je partner door een andere man of vrouw verwend wordt. Dit geeft alleen maar aan dat er zeer waarschijnlijk niks is om je te schamen en je gewoon je fetish bespreekbaar kunt maken. Wil je meer weten over fetisjen? Lees onze fetish pagina.

Switch

Switch kunnen wij eigenlijk vrij kort over zijn. Dit is het fijn vinden om zowel de onderdanige als dominante rol te spelen. Switch liefhebbers houden dus eigenlijk van elk onderdeel van BDSM en willen dit in alle glorie beleven en alle facetten van BDSM ervaren.