Masochisme

Masochisme

De M van BDSM staat voor masochisme. In tegenstelling tot de sadist haalt een masochist zijn erotisch plezier uit het ontvangen van fysieke en/of psychische pijn. Vaak is dit een deel van de eigen identiteit die het fijn vindt om gedomineerd, gekleineerd of gestraft te worden. Masochistische mannen en vrouwen houden van de onderwerping en onderdanigheid ten opzichte van de partner of BDSM meesteres/meester. Het ondergaan van pijnlijke straffen, verbale en non-verbale vernederingen en uit ervaren van “extreme” pijn zal door een masochist worden beschreven als uiterst prettig. Gelukkig kan je hiermee in het BDSM vele kanten op om aan deze wens te voldoen. In het BDSM zijn er veel facetten, zoals bondage en onderdanigheid, die het mogelijk maken om als masochist seksueel genot te beleven. Eigenlijk kan je wel stellen dat bij elke BDSM ervaring wel een masochisme en sadisme om de hoek komt kijken. Er is namelijk altijd een dom (dominante) en een sub (submissive). Het grote verschil zit hem voornamelijk hoe ver je in deze rol wilt gaan.

De rol van de masochist in BDSM

De masochist schikt zich in de rol van onderdanige. Dit kan een rollenspel zijn, maar kan ook gewone “BDSM” seks zijn waar de masochist zich onderdanig opstelt tegenover de partner of meester/meesteres. BDSM seksspeeltjes zoals paddles, pinwheels, zwepen, bondage haken, tepelklemmen, bondage touwen, kuisheidsgordels, peniskooien en bondage harnassen zijn geliefde speeltjes bij masochistische spelletjes. De fysieke of psychische pijn kan natuurlijk ook door het uitschelden, vernederen, slaan en kleineren tot uiting komen. Er zijn dan ook vele opties om van masochisme te genieten, dit hoeft natuurlijk niet extreem te zijn, maar kan ook op onschuldige manier beleefd worden.

Geef je grens aan bij masochisme

Het duidelijk aangeven van je grens is bij masochisme erg belangrijk. Bespreek vooraf met je partner of BDSM meester of meesteres hoe ver je wil gaan in het spel en waar de grens ligt. Omdat soms je bewegingsvrijheid is afgenomen is het vertrouwen in je partner belangrijk. Bespreek een stopteken of stopwoord, zodat als je grens bereikt is er direct gestopt kan worden. In onze SM gids vind je hier meer informatie over.