Fifty Shades of Grey (Vijftig Tinten Grijs)

Fifty Shades of Grey

Ondertussen zal je vast en zeker wel een keer gehoord hebben over Fifty Shades of Grey, in Nederland bekend als ‘Vijftig tinten grijs‘. Deze zeer populaire boekenserie van Engelse auteur E. L. James is in 2015 verfilmd en ondertussen zijn er van de 3 boeken al 3 films verschenen. De Fifty Shades of Grey, Fifty Shades of Grey Darker en Fifty Shades Freed boeken zijn verfilmd in 2015, 2017 en 2018. Het verhaal gaat in kort over een rijke miljardair met talent voor bondage en dominantie die aanbeden wordt door een student. Dit geeft lezers en kijkers een heerlijk inkijkje in de wereld van BDSM.

Fifty Shades of Grey boeken

Het verhaal van de boekenserie heeft vele mensen wereldwijd gefascineerd. De immense populariteit en goede verhaal heeft geleid tot talloze prijzen die de boekenserie heeft verdient. Hieronder vind je een korte beschrijving van elk boek. Dit geeft een inkijkje, als je boeken nog niet hebt gelezen is dat zeker een aanrader.

Fifty Shades of Grey

Tijdens een interview van studente Anastasia Steele met de ondernemer Christian Gray merk je direct de spanning toenemen. Christian Gray die zelfverzekerd, mooi en een tikkeltje intimiderend is fascineert Ana. Dit resulteert in een hartstochtelijke en mysterieuze affaire, waarbij er steeds meer bekend wordt over de diepe geheimen van Christian. Het boek neemt je mee op een reis naar de ontdekking van verlangens.

Fifty Shades of Grey Darker

Na ontdekking van de geheimen en bijzondere wensen van Christian, besluit Ana in Fifty Shades of Grey Darker een nieuwe carrière te beginnen. Helaas blijft Christian in het hoofd zitten en kan ze deze bijzondere jongen niet vergeten. De romantiek wordt weer aangezwengeld en de erotische ervaringen krijgen vervolg. Christian worstelt met zijn demonen en Ana staat voor een belangrijke beslissing.

Fifty Shades Freed

Nu ze alles voor elkaar lijken te hebben en ze er samen over uit zijn dat ze samen verder willen leven. Komt in Fifty Shades Freed er tegenspoed en komen ze voor uitdagingen te staan waarvan ze niet zouden verwachten hier ooit voor te komen te staan. Kunnen Ana en Christian de obstakels aan? Wordt Ana haar diepste angst werkelijkheid?

Fifty Shades of Grey films

In de verfilming speelt Jamie Dornan de rol van Christian Grey, de rol van Anastasia “Ana” Steele wordt gespeeld door Dakota Johnson. De verfilmingen braken record naar record en zorgde wereldwijd voor lange rijen voor de theaters en bioscopen. Miljoenen mensen wereldwijd hebben de films gezien en is de ideale manier om kennis te maken met het spannende verhaal zonder het boek te lezen.

Wat heeft Fifty Shades of Grey betekent?

De populariteit van Fifty Shades of Grey heeft voor veel mensen de deur naar BDSM geopend. Het inkijkje wat je krijgt door de boeken en films hebben ervoor gezorgd dat veel mensen zijn wezen experimenteren met BDSM. Deze ontwikkeling heeft gezorgd voor een run op BDSM speeltjes en bondage artikelen. In de afgelopen jaren heeft deze ontwikkeling er toe geleid dat BDSM niet meer weg te denken is uit de slaapkamer en steeds meer mensen de grens van erotisch genot hebben opgezocht.