Discipline

Discipline

Het onderdeel van discipline is voor sommige mensen de hoofdreden om aan BDSM te doen. Hierbij speelt het voldoen aan de wensen, eisen en opdrachten van de dom (dominant) door de sub (submissive) een grote rol. Het meest bekende voorbeeld is natuurlijk de BDSM meester of meesteres die verplichtingen en opdrachten geeft aan de onderdanige. Deze rolverdeling wordt vaak versterkt door BDSM kleding, maskers, halsbanden, zweepjes, knevels en andere SM seksspeeltjes. Het uitvoeren of juist niet uitvoeren van erotische handelingen kan een straf of juist beloning opleveren. De nadruk ligt dus op het gehoorzamen, verering en onderdanig opstellen door de sub richting de dom.

Vormen waar discipline bij komt kijken

De rolverdeling, straffen en het verrichten van seksuele handelingen is erg opwindend en creëert een bepaalde spannende seksuele sfeer. Over wie de leiding heeft bestaat geen misverstand en dat zal je merken ook. Er zijn dan ook vele verschillende seksuele vormen waar deze rolverdeling goed tot zijn recht. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van seksuele vormen waar discipline, gehoorzaamheid, onderdanigheid en dominantie een rol speelt. Het meest tot de verbeelding spreekt natuurlijk het voorbeeld de rol van de baas en en de rol van de slaaf. De slaaf dient aan alle opdrachten, eisen en wensen van de baas te voldoen. Een voorbeeld van een aantal opdrachten en eisen vind je hieronder:

– Uitvoeren van erotische handelingen bij de baas
– Je laten leiden door je baas door middel van een halsband of ketting
– Op verschillende manieren fysiek en verbaal vernederd worden door de baas
– Het likken van de voeten en/of handen van de baas
Billenkoek krijgen bij ongehoorzaamheid of het niet voldoen aan een opdracht

Met een beetje fantasie kan je natuurlijk zelf een aantal spannende opdrachten bedenken die je zou willen laten uitvoeren of juist zelf wilt ondergaan. Door dit bespreekbaar te maken bij je partner of meester of meesteres kan je je diep gekoesterde wens uit laten komen.

Discipline in het BDSM

Je kan wel stellen dat eigenlijk bij elk BDSM spel discipline komt kijken. De rol van onderdanigheid of juist dominantie is een belangrijk facet. De één zal hier meer plezier uit halen dan de ander. Het ligt dus ook aan jezelf hoe ver je hierin wilt gaan. Jezelf onderwerpen aan je partner is natuurlijk heel wat anders dan het voldoen van extreme opdrachten en eisen. Bespreek dit samen met je partner of meester of meesteres om onduidelijkheden te voorkomen.