Bondage

Bondage

Bondage staat voor de B in BDSM. Bij bondage wordt één van de spelers het bewegen onmogelijk gemaakt. Door de relatief gemakkelijke instap is het voor zowel beginners als meer gevorderden bondage liefhebbers een populaire seksuele vorm. De redenen waarom bondage als prettig wordt ervaren heeft te maken met het gevoel van dominantie en onderdanigheid. Door de bewegingsvrijheid in te perken beleeft de dom volledig controle over de sub. Dit is voor beide erg opwindend en biedt de ideale manier om je macht uit te oefenen op je partner. Het machtsspel en de regie hiervan zorgt voor controle bij de vastbinder en door de fantasie de vrije loop te geven zal je al snel pikante en kinky spelletjes verzinnen waar deze rolverdeling goed tot zijn recht komt. Dit opent meteen de deur na een karrenvracht aan seksuele handelingen die verricht kunnen worden. Van onschuldige kietel en strelingen tot aan extreme varianten zijn te beleven bij bondage spelletjes. De controle over de erotische verwennerij en stimulatie ligt dus voornamelijk bij de vastbinder. Het stimuleren en het gevoel van onderdanigheid of juist dominantie zorgt voor een sfeer die erg spannend en sensationeel is.

Verschillende bondage methoden

Het inperken van de bewegingsvrijheid is natuurlijk op verschillende manieren mogelijk. Zo kan je kiezen om de armen of benen te controleren of meteen alle macht in handen te nemen en het gehele lichaam te beteugelen. In het bondage zijn er verschillende technieken mogelijk. Japanse bondage (shibari) is daar een voorbeeld van, deze bondage vorm is erg sierlijk. Een ander vorm is suspension, in deze vorm van bondage hangt hij of zij in de lucht aan bondage touwen en is hij of zij volledig overgeleverd aan de dom. Het gebruik van één of meer boeien is daarnaast ook een populaire vorm van bondage en is vergelijkbaar met het gebruik van bondage touw. Jullie kunnen er ook voor kiezen om de bondage artikelen te gebruiken op de erogene zones, dit wordt door de meeste bondage gebruiker als uiterst prettig ervaren. Om de bondage ervaring compleet te maken is bondage kleding natuurlijk de slagroom op de taart. Ideaal om de bondage setting compleet te maken en in één oogopslag duidelijk te maken wie de baas is en wie de onderdanige.

Veiligheid bij bondage

BDSMgids.nl kan het niet genoeg benadrukken, maar net als bij andere vormen van BDSM, is bij bondage veiligheid belangrijk. Maak duidelijke afspraken en bespreek samen het bondage spel. Doordat er natuurlijk verschillende knooptechnieken zijn en je niet of amper kunt bewegen is het verstandig om een schaar bij de hand te houden. Hiermee kan je direct je partner bevrijden als er teveel pijn of andere problemen ontstaan. Last but not least is het bespreken van een stopwoord of stopteken.