Bondage Producten

Bondage Artikelen

Bondage artikelen zijn speeltjes die gebruikt kunnen worden bij bondage activiteiten. In de regel zijn dit speeltjes om je partner te beteugelen en zo dus het bewegen praktisch onmogelijk te maken. In BDSM is bondage één van de populairste onderdelen en misschien ook wel één van de meest tot de verbeelding sprekende. Het gevoel van onderdanigheid, dominantie, controle en discipline komen in het bondage goed tot zijn recht. Bij bondage spelletjes is er altijd een dom (dominant) en sub (submissive). Deze rolverdeling wordt versterkt door het gebruik van bondage seksspeeltjes. Het controleren van je partner is voor zowel de sub als de dom erg opwindend en zeker voor stelletjes is het een pikant en kinky seksuele vorm. Door de rollen om te draaien (switch) zal je beide spectrums van het bondage leren kennen. Maar welke soorten bondage speeltjes zijn er zoal en wat zijn de mogelijkheden? Algemene informatie over bondage vind je op onze bondage pagina. Als je meer wilt weten over de verschillende mogelijkheden, tips en inspiratie qua speeltjes, kan je gewoon op deze pagina blijven. BDSM gids probeert je zo goed mogelijk te informeren over de opties qua bondage toys.

Welk bondage artikel voldoet aan mijn wensen?

De zoektocht naar een bondage speeltje begint natuurlijk met een wens. Daarnaast speelt natuurlijk wel je ervaring met bondage een rol. Beginners doen er verstandig aan om rustig en onschuldig te beginnen. Probeer je partner eens vast te binden met bijvoorbeeld handboeien of bondage tape. Meer ervaren bondage liefhebbers kennen waarschijnlijk de klappen van de zweep en zullen beter weten wat ze zoeken. Dit betekent natuurlijk niet dat je je niet nieuwe inspiratie op kunt doen. Je ervaring speelt dus wel degelijk een rol bij het vinden van het juiste speeltje. Ook de rol die jij in het bondage spel speelt is van belang. Heb jij bijvoorbeeld de onderdanige rol of juist de dominante rol? Als je samen met je partner op zoek gaat naar bondage toys die voldoen aan jullie wensen, is het bespreken van elkaars wensen belangrijk. Hieronder vind je een aantal scenario’s in het bondage met tips qua bondage artikelen die hierbij geschikt zijn. Verderop in dit artikel vind je een overzicht van alle bondage artikelen.

Macht en controle; Bij macht en controle spelletjes is het de bedoeling dat jij de macht in handen neemt. Speeltjes die hiervoor geschikt zijn, zijn bondage touwen/tape, riemen, zweepjes, paddles en één van de vele boeien soorten. Vaak vind je in BDSM winkels ook bondage pakketten, met deze sets heb je alles in één pakket voor een optimale bondage ervaring. Ook het gebruik van een BDSM harnas of BDSM kleding geeft je een autoritaire uitstraling.

Onderdanigheid; Om maximaal te genieten van onderdanigheid is het fijn om de controle uit handen te geven en je compleet over te geven aan het spel. Dit betekent in het bondage dat je het bewegen onmogelijk gemaakt wordt. Dit kan door middel van bondage touwen, boeien en tape. Vervolgens ben je natuurlijk overgeleverd aan de wensen en eisen van je partner. Hierbij kunnen zweepjes, paddles, halsbanden en knevels een straf of juist beloning zijn. Om de bondage ervaring compleet te maken kan een masker zorgen voor extra stimulatie.

Sadisme en Masochisme: Bij sadisme en masochisme is het toebrengen van pijn of juist het ondergaan van pijn opwindend. Sadisten (vaak de dominante rol) genieten van de controle en het toedienen van pijnlijke handelingen. Masochisten (onderdanige rol) genieten van juist het ontvangen van deze pijn. Speeltjes bij sadomasochistische spelletjes zijn dan ook speeltjes die pijn of ongemak veroorzaken. Denk aan paddles, zwepen, electro toys, gags, knevels, pinwheels, stalen boeien en spreidstangen.

Complete bondage ervaring; Om van bondage in volle glorie te genieten is het aangeraden om alle facetten van bondage te leren kennen. Bondage sets bieden vaak pakketten aan met vele verschillende soorten bondage attributen. Ideaal om met de verschillende onderdelen kennis te maken. Daarnaast speelt natuurlijk ook de setting een rol. Zorg tijdens het beoefenen van BDSM voor een donkere kamer waar je niet gestoord kan worden. Een bondage board, seksschommel of ander BDSM meubel zal je bondage ervaring compleet maken en creëert een sfeer waar spanning in de lucht hangt.

Meerdere mogelijkheden qua bondage speeltjes

In je BDSM fantasie of wens zal je zeer waarschijnlijk al voor ogen hebben welk soort seksspeeltje je zoekt. Dit is vaak een bondage touw, bondage riem, armboeien, enkelboeien of complete bondage sets om het gehele lichaam direct te controleren. Daarnaast zijn er een aantal BDSM seksspeeltjes en attributen die tijdens een bondage spel niet mogen ontbreken. Onderstaand vind je een aantal mogelijkheden qua bondage toys die bekend zijn, natuurlijk is het jouw eigen fantasie en geef je zelf indeling aan je bondage ervaring, maar deze speeltjes kunnen je misschien inspireren.

Verschillende soorten bondage attributen

 • Bondage touwen
 • Bondage pakketten
 • Bondage riemen
 • Bondage harnassen
 • Bondage haken
 • Shibari touwen
 • Spreidstangen
 • Bondage kleding


Verschillende soorten boeien

 • Enkelboeien
 • Hogtie boeien
 • Bed boeien
 • Zachte boeien
 • Leren boeien
 • Stalen boeien
 • Handboeien


Verschillende soorten maskers tijdens bondage

 • Oogmaskers
 • Petplay maskers
 • Blinddoeken
 • Hoofdmaskers
 • Oogmaskers
 • Fetish maskers


Speeltjes die tijdens bondage gebruikt kunnen worden


Veiligheid bij het gebruik van bondage seksspeeltjes

Het in acht nemen van de veiligheid tijdens bondage is belangrijk. Doordat je vaak in posities zit waarvan je afhankelijk bent van je partner, is vertrouwen belangrijk. Bespreek vooraf een stopwoord of stopteken en respecteer elkaars grenzen. Zorg bij het vastbinden dat je je partner snel kunt bevrijden en dat je niet langer dan 25 minuten je partner vastbindt. Dit kan namelijk problemen opleveren met de doorbloeding en zenuwen. Gebruik voor en tijdens bondage spelletjes geen alcohol en/of andere geestverruimende artikelen. Let goed op elkaar en stop bij gedragsveranderingen direct. Bondage is een spannend, pikant en soms ruig spel, door bovenstaande veiligheidstips te hanteren zal je heerlijk kunnen genieten van de mogelijkheden.