BDSM Studio’s

BDSM Studio

Een BDSM studio, kelder of kamer is een ruimte die speciaal ingericht is om BDSM activiteiten in uit te voeren. Vaak is dit een donkere ruimte met amper verlichting en vele spannende BDSM attributen en meubels. Nederland kent een aantal bekende en minder bekende BDSM ruimtes die gemakkelijk online te reserveren zijn. Tot de verbeelding spreekt natuurlijk een donkere kerker, maar dit hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn. Sommige kelders en rooms zijn een stuk lichter ingericht, waardoor zeker voor beginners het niet meteen te extreem hoeft te zijn. In Nederland zijn allerlei soorten BDSM kelders, kamers en ruimtes voor zowel extreme BDSM als lichte SM te vinden.

BDSM studio’s in Nederland

In Nederland is het gebruikelijk dat BDSM studio’s zijn uitgerust met niet alleen BDSM meubels, maar ook de mogelijkheid biedt om bondage touwen, bondage kettingen en andere boeien sets te gebruiken. De vaak schemerige kelders zorgen bij binnenkomst al voor het creëren van een bepaalde sfeer. De sfeer van overgave, onderdanigheid, dominantie en vernedering hangt werkelijk in de lucht. Zeker als je de eerste keer een officiële BDSM kelder binnenstapt kan je overdonderd raken van de setting. Vaak bieden BDSM kelders in Nederland een open dag aan of kan je via de website informatie opdoen en foto’s bekijken over de SM kelder. Ga naar een open dag of laat je goed informeren voordat je een BDSM kelder boekt. Deze kelders zijn vaak zo samengesteld dat op een veilige manier BDSM beoefent kan worden. Veel SM kelders in Nederland bieden naast het huren van de ruimte, ook BDSM meesters of meesteressen aan die in deze BDSM studio hun diensten aanbieden. Lees goed de betreffende website door, want soms is het mogelijk om alleen de SM ruimte te huren met je partner en soms ben je verplicht om van de diensten van een SM meester of meesteres gebruik te maken.

BDSM kamers/rooms

Een BDSM kamer is in tegenstelling tot een BDSM kelder een stuk eenvoudiger ingericht. Waar bij BDSM kelders bijna alles mogelijk is en alle BDSM attributen aanwezig zijn, zullen bij BDSM rooms de mogelijkheden vaak een stuk kleiner zijn. De speciaal ingerichte SM kamers verschillen natuurlijk wel qua mogelijkheden. Zo zijn er BDSM kamers voor lichte BDSM handelingen tot aan SM kamers waar een specifiek onderdeel van BDSM (bondage, discipline, sadisme of masochisme) beoefent kan worden. De SM kamers zijn vaak samen met je partner te boeken of in combinatie met een BDSM meesteres of meester. Nederland kent een aantal aanbieders van SM kamers met uitgebreide informatie over de mogelijkheden.

Tover je eigen kamer of kelder om tot een BDSM studio

Je hoeft natuurlijk niet de deur uit om te genieten van een BDSM setting. Je kan namelijk prima samen met je partner een kamer in huis omtoveren tot een BDSM kamer of kelder. Grote voordeel hiervan is dat je deze zelf helemaal kan samenstellen naar jullie of jouw wensen. Enige wat je hiervoor hoeft te doen is een kamer in te richten en BDSM seksspeeltjes of SM meubels aan te schaffen in een BDSM shop. Dit is voor echte BDSM liefhebbers een veel goedkoper alternatief dan steeds weer een BDSM kamer of kelder af te huren. Ook als je single bent en toch wilt genieten van gedomineerd worden, zijn er BDSM meesters en meesteressen die graag bij je op bezoek komen om jou eens flink onder handen te nemen.