BDSM Boeien

BDSM Boeien

Het beteugelen en controleren van je partner is mogelijk door het gebruik van boeien. Er zijn vele soorten boeien die de mogelijkheid bieden om specifieke delen van het lichaam, zoals benen of armen, of het gehele lichaam te beteugelen. Je neemt hiermee de bewegingsvrijheid af en bent hierdoor volledig in macht om te doen en te laten met je partner wat je wilt.

Boeien komen dan ook in vele BDSM en bondage spelletjes  voor. De rol van onderdanigheid en dominantie worden door gebruik van de boeien meteen duidelijk. Dit opent deuren naar allerlei soorten erotische verwennerijen die je je partner kan laten ondergaan. De spanning van niet weten wat komen gaat en het gevoel van de uit de hand gegeven controle zorgt ervoor dat dit voor de vastgebonden man of vrouw erg opwindend is. Degene in charge heeft de volledige controle en bepaalt hoe het spel verloopt. Het prikkelen van de zintuigen en het erotisch pesten is hierbij vaak een belangrijk facet.

Bespreek elkaars wensen en grenzen bij gebruik van boeien

Als jullie ervoor kiezen om boeien te gebruiken als BDSM speeltje, is het verstandig om hier duidelijke afspraken over te maken. Geef duidelijk je grens aan en respecteer zijn of haar grens ook. De dom heeft namelijk de controle over de situatie en dient de grens te respecteren. Hierin is dus vertrouwen in je partner erg belangrijk, daarom raden wij van BDSMgids.nl ook aan om alleen boeien te gebruiken met iemand die je volledig vertrouwd. Zo dient hij of zij altijd snel de partner te kunnen bevrijden van de boeien. Worden de boeien vastgemaakt met een sleutel? Zorg dat je deze altijd bij de hand hebt. Bespreek vooraf een duidelijk stopwoord of stopteken af.

Onderstaand vind je een overzicht van de meest voorkomende boeien.

  • Enkelboeien
  • Hogtie boeien
  • Bed boeien
  • Zachte boeien
  • Leren boeien
  • Stalen boeien
  • Handboeien