BDSM voor Beginners

BDSM gids voor beginners

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten waar BDSM voor staat. In onze BDSM gids voor beginners vind je handige informatie, praktische tips en spannende inspiratie om voor het eerst te beginnen met BDSM. De letters van BDSM staan voor Bondage, Discipline, Sadisme en Masochisme. Daarnaast zijn de termen onderdanigheid, dominantie en fetish ook van toepassing in het BDSM (ook al staan deze niet voor een letter in de term BDSM). Tijdens BDSM spelletjes is er altijd een rol van een dom (dominant) en sub (submissive). Om meer te weten te komen over BDSM, kan je ook de pagina van “Wat is BDSM?” bekijken. Grote kans dat je een BDSM fantasie of wens hebt die je graag zou willen laten uitkomen. Het is bij BDSM niet geheel duidelijk wanneer “gewone” seks verandert in BDSM. In deze BDSM gids voor beginners vind je handige informatie over hoe dit bij je partner onder de aandacht kan brengen, tips om maximaal te genieten van het spel, BDSM speeltjes geschikt om kennis te maken met BDSM en geven wij informatie over het veilig ervaren van BDSM getinte handelingen.

Gids om BDSM te introduceren bij je partner

Voorafgaand aan met BDSM beginnen staat zeer waarschijnlijk een fantasie. Deze fantasie kan wel eens voor schaamte zorgen, waardoor je dit negeert en wegwuift. Dit is natuurlijk erg zonde. Je zal namelijk merken dat het bespreken van je fantasie helemaal niet slecht wordt ontvangen door je partner. Door hier samen over te praten en ideeën en wensen uit te wisselen, komen jullie ongetwijfeld tot een spannende optie om voor de eerste keer BDSM te ervaren. Communiceer duidelijk over je wensen en bespreek samen manieren om bepaalde onderdelen van BDSM te introduceren in jullie slaapkamer. Wil jij bijvoorbeeld graag de controle hebben of wil je juist gedomineerd worden. Met BDSM kan je vele kanten op en biedt de mogelijkheid om niet alleen meer plezier in de slaapkamer te beleven, maar ook nog eens je partner beter te leren kennen.

De eerste keer BDSM

Bespreek samen de rolverdeling van dom of sub en wissel dit eventueel af. Als je voor de eerste keer BDSM speelt, is het verstandig om niet meteen allerlei extreme speeltjes te gebruiken of te gaan hangen in een bondage touw. Begin rustig met een bijvoorbeeld een zweepje of bind je partner eens vast. De beste manier is om spelenderwijs kennis te maken met BDSM. Steeds een stapje verder en ga steeds verder op zoek naar je grens. Je kan hiervoor ook eens een BDSM filmpje bekijken of bijvoorbeeld meer informatie opzoeken in onze BDSM gids. Dit zal een inkijkje geven in de mogelijkheden en kunnen jullie samen bepalen welk onderdeel van BDSM geschikt is voor jullie wensen.

BDSM opties voor beginners

BDSMgids.nl geeft je graag een aantal opties om te beginnen met BDSM. Zoals hierboven beschreven is het belangrijk dat je dit niet meteen te extreem maakt, maar op een onschuldige en rustige manier begint met het beoefenen van BDSM. Hieronder vind je een aantal onschuldige BDSM spelletjes en mogelijkheden:

Spanking; Sla tijdens de seks met je platte hand op de billen van je partner.
Bondage; Bind je partner vast aan handen en beteugel hem of haar en neem de controle in handen.
Blinddoek; Neem het zicht af door een blinddoek of oogmasker.
Tease; Tease je partner door bijvoorbeeld gevoelige plekjes te stimuleren. Of pak een ijsklontje erbij en pest je partner.
Deel spannende opdrachten uit; Laat merken wie de baas en deel pikante opdrachten uit. Ongehoorzaamheid of niet te snel opvolgen leidt tot een straf.

BDSM tips voor beginners

Beginnelingen in het BDSM kunnen nog wel eens overweldigt worden door de vele mogelijkheden. Speciaal voor beginners hebben wij een aantal tips verzameld om kennis te maken met de wondere wereld van BDSM.

 • Als je Fifty Shades of Grey nog niet gezien hebt, brengt het kijken naar deze film een mooi inkijkje in de wereld van BDSM.
 • Maak je ervaring compleet en schaf een kinky lingerie setje aan of een pikant BDSM kleding setje. Kleding en lingerie versterkt namelijk het gevoel van onderdanigheid en dominantie.
 • Zorg voor een plek waar jullie niet gestoord kunnen worden.
 • Begin met het onderdeel van BDSM wat jou of jullie het meest aanspreekt. Ga dus niet als een wilde te keer, beperk je zeker in het begin tot één onderdeel.
 • Prikkel verschillende zintuigen. Blinddoek je partner of maak het bewegen onmogelijk.
 • Schaf simpele SM speeltjes aan, zoals een zweepje, paddle, boeien of een masker.


BDSM speeltjes voor beginnelingen

Seksspeeltjes bieden, zeker voor BDSM beginners, de ideale hulpmiddel om kennis te maken met de verschillende facetten van het BDSM. Bondage, het uitdelen van straffen, de rol van dominantie en onderdanigheid, het beteugelen van je partner of het vastbinden van je partner zijn stuk voor stuk onderdelen van BDSM die versterkt kunnen worden door het gebruik van BDSM speeltjes. Natuurlijk kan je ook een stropdas of oud t-shirt gebruiken. Speeltjes die speciaal ontwikkeld zijn voor BDSM handelingen voldoen aan veiligheidsvoorschriften en zijn een stuk veiliger in gebruik dan voorwerpen in je huis. Hieronder vind je een aantal aangeraden BDSM seksspeeltjes voor beginners:


Veilig genieten van BDSM

Voor zowel beginners als gevorderden is het in acht nemen van veiligheidsvoorschriften erg belangrijk. Het vertrouwen in je partner is hierin erg belangrijk. Je bent namelijk als onderdanige overgeleverd aan de machthebber. De machthebber is verantwoordelijk voor de veiligheid, aangezien hij of zij de touwtjes in handen heeft. In de BDSM wereld spreekt men ook wel over de 4 V’s (Vertrouwen, Veiligheid, Vrijwilligheid en Verstand). Geef vooraf duidelijk je grens aan en bespreek samen een stopwoord of stopteken, zodra je grens bereikt is of zodra je ongemak ervaart kan je dit direct aangeven. Hieronder vind je nog een aantal tips om zeker voor beginners op een veilige manier BDSM te beoefenen.

 • Zorg dat je je partner snel kunt bevrijden. Dit is vooral belangrijk bij bondage en gebruik van boeien.
 • Let goed op de psychische en fysieke toestand van je partner tijdens het spel. Zie je een verandering in gedrag wat niet afgesproken is? Beëindig dan direct het spel.
 • Gebruik geen alcohol of andere geestverruimende artikelen tijdens of voor het BDSM spel.
 • Ontzie het hoofd en hartstreek bij het uitvoeren van straffen of het controleren van je partner.
 • Let op bij het afknellen van bloedvaten en zenuwen. Bind je partner niet langer vast dan 20 minuten.
 • Desinfecteer na gebruik speeltjes die jullie gebruikt hebben.